İSDER verilerine göre, Türkiye istif makinesi pazarı 2025 yılının Ocak–Eylül döneminde toplam 9.371 adet satışa ulaştı. Eylül ayında 1.057 adetlik satış gerçekleşirken, sektör yılın üçüncü çeyreğini istikrarlı bir görünümle tamamladı.
Türkiye istif makinesi sektörü 2025 yılı boyunca güçlü ve dengeli bir seyir izlemeye devam ediyor. İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açıklanan güncel verilere göre, sektör Eylül ayında 1.057 adet istif makinesi satışı gerçekleştirdi. Böylece Ocak–Eylül döneminde toplam satış adedi 9.371’e ulaştı. Yılın üçüncü çeyreği itibarıyla sektör, ekonomik dalgalanmalara rağmen talep tarafında istikrarlı bir zemin korumayı başardı. Lojistik, üretim, perakende ve sanayi alanlarındaki yatırımlar, pazarın yıl boyunca canlı kalmasına katkı sağladı.
Satışlar dokuz ayda 9.371 adede ulaştı
İSDER’in yayımladığı verilere göre 2025 yılı boyunca satışlarda büyük dalgalanmalar yaşanmadı. Ocak’ta 856, Şubat’ta 845, Mart’ta 1.118, Nisan’da 1.153, Mayıs’ta 1.153, Haziran’da 1.011, Temmuz’da 953, Ağustos’ta 1.225 ve Eylül’de 1.057 adet istif makinesi satışı kaydedildi. Bu tablo, sektörün yılın başından itibaren dengeli bir büyüme çizgisini koruduğunu ve talebin belirli bir istikrar kazandığını ortaya koyuyor.
Geçen yıla göre hafif gerileme, talep güçlü kaldı
2024 yılının Ocak–Eylül döneminde toplam 8.522 adet istif makinesi satışı gerçekleşmişti. 2025’te aynı dönemde ulaşılan 9.371 adetlik satış hacmi, geçen yılın kısmen altında kalsa da pazarın %2 civarında sınırlı bir gerileme yaşadığını gösteriyor. Bu küçük fark, genel talebin büyük ölçüde korunduğunu, yani sektörün istikrarlı bir talep yapısına sahip olduğunu ortaya koyuyor.
Sektör dalgalanmalara karşı dayanıklılığını kanıtladı
İstif makineleri sektörü, 2025 yılında da makroekonomik dalgalanmalara karşı dayanıklı bir görünüm sergiliyor. Lojistik, e-ticaret ve üretim sektörlerindeki büyümenin yanı sıra depo ve raf sistemlerine yönelik yatırımların artması, talebin sürdürülebilir olmasını sağladı.

Yıl sonu beklentisi olumlu
Sektör temsilcileri, yılın son çeyreğinde satışların benzer tempoda devam etmesi durumunda toplam satışların 12 bin adet seviyelerine yaklaşabileceğini öngörüyor.
Kiralama pazarındaki canlılık, işletmelerin filo yenileme eğilimleri ve sanayi yatırımlarının devam etmesi, bu beklentiyi destekleyen unsurlar olarak öne çıkıyor.


