STILL, lityum iyon teknolojisini geleceğe hazırlıyor

İntralojistik sektörünün önde gelen markalarından biri olan STILL, Kanadalı geri dönüşüm uzmanı Li-Cycle Holdings ile lityum iyon pillerinin çevre dostu geri dönüşümünü başlatıyor. STILL EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Satış ve Servisten Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Florian Heydenreich, yapılan ortaklık ile Avrupa’daki lityum iyon pil pazarının güçlendirilmesine ve genişletilmesine uzun vadeli bir katkı sağladıklarını ifade etti.

 Lityum Piller yeni teknoloji ve uzun ömürlü olmaları sayesinde pek çok sektörde tercih sebebi olma özelliğini koruyor. Sayıları az olsa da gelecek için nasıl zararsız bir şekilde dönüştürülebilecekleri merak konusu olurken intralojistik sektörün önde gelen firmalarından Hamburg merkezli faaliyetlerini sürdüren STILL, Kanadalı Li-Cycle Holdings ile lityum pil teknolojilerini geri dönüştürmek için ortaklık yaptığını duyurdu.

“Sürdürülebilir ve çevre dostu bir çözüme ihtiyaç var”

Dr. Florian Heydenreich lityum pillerinden geri dönüşüm sürecini şu şekilde açıkladı: “Li-Cycle geri dönüşüm tesisinde STILL’in Lityum-iyon akü modülleri parçalayıcıya nakledilmeden önce ayıklanıyor. Lityum iyon piller, yakıt hücresi sistemleriyle birlikte geleceğin intralojistiği için en önemli güç kaynaklarından biri ve enerji geçişinin temel direklerinden biri. Ancak bunun başarılı olabilmesi için, yaşam döngülerinin sonunda lityum iyon pillerin atılması ve geri dönüştürülmesine yönelik sürdürülebilir ve çevre dostu bir çözüme ihtiyaç var. Uzun ömürleri ve teknolojinin nispeten yeniliği nedeniyle geri dönüştürülecek lityum iyon pillerin sayısı az olsa da, bunların sorumlu bir şekilde nasıl geri dönüştürüleceği sorusu, birçok şirket için doğru enerji sistemine karar verirken önemli bir husus olma özelliğini koruyor.”

Lityum iyon piller 2030 yılına kadar hizmet ömrünün sonuna ulaşacak

Yaklaşık 150 lityum iyon pilin Li-Cycle tesisine teslim edildiğini belirten Heydenreich, “Lityum iyon piller 2030 yılına kadar hizmet ömrünün sonuna ulaşacak. STILL, geri dönüşüm döngüsünü gerçekleştirerek lityum iyon teknolojisinin verimliliği, performansı ve sıfır emisyonunun yanı sıra sürdürülebilirliğini ve döngüselliğini de sağlıyor. STILL, entegre geri alma sistemiyle müşterileri için sürdürülebilir, başarılı lojistiğin önünü açıyor” dedi.

Müşteriler için minimum çaba ve maksimum güvenlik

Bir lityum iyon pil kullanım ömrünün sonuna ulaştığında STILL, müşterilerine Li-Cycle tesisine güvenli bir şekilde ulaşım imkanı sunuyor ve pilin en yüksek çevre standartlarına uygun olarak geri dönüştürülmesini sağlıyor. STILL’in pilleri her koşulda güvenli ve yasal olarak uyumlu bir şekilde geri dönüşüm tesisine taşımak için çeşitli sertifikalı taşıma kapları kullandığını aktaran Dr Florian Heydenreich, “Araçlarımızda kullanılan akülerin tüm yaşam döngüsünün sorumluluğunu üstleniyoruz. Grup tarafından Avrupa’da üretilen aküleri araçlarımız için kullanarak, bunları kullanım ömrü boyunca yenileyerek ve son olarak yüzde 95’e varan bir geri kazanım oranıyla geri dönüştürerek, AB’nin Yeşil Anlaşması’nın gelecekteki gereksinimlerini karşılıyoruz. Ayrıca müşterilerimize intralojistikleri için ekolojik ve ekonomik gereksinimleri akıllıca birleştirmek için cazip bir fırsat sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Gelecek ve sürdürülebilirlik için pil geri dönüşümü oldukça önemli

Li-Cycle, benzersiz, çevre dostu ve verimli bir süreçte değerli pil bileşenlerinin çoğunu geri kazanabiliyor ve bunları tedarik zincirine geri döndürebiliyor. Süreç, Li-Cycle’ın güvenliğe öncelik veren, minimum çöp sahası kalıntısına, düşük emisyona ve minimum atık su deşarjına sahip sürdürülebilir işleme teknolojisine dayanıyor. İlk adımda aküdeki plastiklerden bakır, alüminyum ve çelik gibi değerli metaller ayrıştırılıyor; Lityum karbonat, kobalt sülfat veya nikel sülfat gibi değerli malzemeler, hidrometalurjik bir işlemle kalan “kara kütleden” geri kazanılıyor ve yeni pil hücrelerinin yapımında kullanılıyor.

 Hammaddelerin geri kazanılması sürdürülebilirliği sağlıyor

Dr Florian Heydenreich, STILL’in ait olduğu KION Grubu için sürdürülebilir geri kazanım süreci, lityum iyon pillerin geri dönüşümünde Li-Cycle’ın ortak olarak seçilmesinde önemli bir kriter olduğuna değindi. Sürecin ölçeklenebilirliği ve değerli kaynakların ve nadir metallerin Avrupa’daki malzeme döngüsüne geri dönüşü de önemli bir konu olduğunu vurgulayarak “Li-Cycle ile yaptığımız ortaklık, yalnızca lityum iyon pillerimizin güvenli bir şekilde imha edilmesini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda pil hücresi üretimimiz ve Avrupa’daki tedarikçilerimiz için tedarik güvenliğini de sağlıyor. Böylece STILL, Avrupa’daki lityum iyon pil pazarının güçlendirilmesine ve genişletilmesine uzun vadeli bir katkıda bulunuyor. Özellikle lityum iyon teknolojisinin geleceğin intralojistiğinde oynayacağı kilit rol göz önüne alındığında, bu, Avrupa’da başarılı bir enerji dönüşümü için trend belirleyici bir yatırım olma özelliği sağlıyor” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 1 =

scroll to top