Manitou hidrojen teleskopik yükleyici prototipini tanıttı

Manitou Group, bir hidrojen yakıt hücresiyle çalışan bir prototip teleskopik yükleyici sundu. Ekipmanlarının sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar saatte %34 oranında azaltma hedefiyle, yeni hidrojenle çalışan teleskobik yükleyici, şirketin her türlü arazide kullanılabilen hava platformu ve teleskobik yükleyici serilerinin elektrifikasyonunu takip ediyor.

Marka, müşterileri için orta vadeli bir alternatif olarak hidrojen yakıtla çalışan makinelere yöneliyor. Manitou, 2030 yılında ürünlerinin %43’ünün düşük emisyonlu makineler olması hedefiyle elektrik ve hidrojen serilerinin yan yana sunulmasını istediğini belirtiyor. Manitou, 2026 yılına kadar üretime hazır, %100 hidrojenle çalışan bir teleskopik yükleyici sunmayı hedefliyor. Önümüzdeki aylarda bir prototip döner teleskobik yükleyici hazır olacak.

Yakın zamanda test süreci başlıyor

Manitou, hidrojen geliştirme sürecinin bir parçası olarak, test merkezini yeşil bir hidrojen istasyonuyla donatarak, prototip teleskobik yükleyicinin bileşenlerin dayanıklılığını kontrol ederken gerçek yaşam koşullarında menzil ve güvenilirlik açısından test edilmesini sağlıyor. Fransız üretici, bu ilk prototipi 14 m yükseklik aralığındaki mevcut bir modele dayandırdı. Ünite, kullanıcı geri bildirimlerini toplamak amacıyla 2023 yılı sonuna kadar tam olarak test edilecek ve şantiyelere gönderilecek.

En iyi çözüm

Manitou, hidrojen yanmalı motorlar ve yakıt hücreleri olmak üzere iki tür hidrojen teknolojisini değerlendiriyor. Grubun ilk prototipi bir yakıt hücresi etrafında inşa edildi, ancak nihai olarak müşterilerin ihtiyaçlarını en iyi karşılayan çözüm sunulacak. Konu hakkında açıklama yapan Manitou’nun genel müdürü Michel Denis, “Kullanıcıların ihtiyaç duyduğu şeylere dayalı olarak hidrojenle ilgili tüm teknolojileri inceliyoruz. Bu prototip sadece ilk adım. Önümüzdeki aylarda ikinci bir döner telehandler prototipi geliştirilecek. Hiç sera gazı emisyonu olmayan rüzgar enerjisi kullanılarak üretimin mümkün olduğu yeşil hidrojenin birçok faydası var. Bu, düşük karbon yörüngemize mükemmel bir şekilde uyuyor. İlk aşama prototipi ile grup, performanstan ödün vermeden bu yeni kaynağın özerkliğini ölçme ve yenilik yapma yeteneğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

2021 yılında başlatılan projede 50’ye yakın mühendis ve teknisyen görev yapıyor

Manitou ayrıca bir hidrojen ekosistemi geliştirmek için kamu makamlarının desteğine de güveniyor. Manitou Group’un Ar-Ge Başkan Yardımcısı Julien Waechter, “Yeşil hidrojen sektörü, bu pazara çok sayıda oyuncunun girmesiyle giderek daha fazla yerleşiyor. Farklı hükümetler tarafından önerilen tüm yardım mekanizmaları, hidrojene geçişi teşvik edecek ve dağıtım ağının gelişimini hızlandıracak ve sonuçta bu enerjiyi kullanan makinelerimizin kullanım maliyetlerinin düşmesini sağlayacaktır” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + four =

scroll to top