IPAF ve Türkiye’nin personel yükseltici platform derneği Platformder, Türk motorlu erişim endüstrisinde güvenliği, eğitimi ve standartları iyileştirmeyi amaçlayan bir anlaşma imzaladı.
Kar amacı gütmeyen iki dernek arasındaki iş birliği, üç yıl önce bir mutabakat zaptı ile başlamış olup, Aralık 2023’te Platformder Başkanı Saruhan Günaydın ve IPAF Bölgesel Kalkınma Başkanı Romina Vanzi tarafından anlaşma imzalanıp resmi olarak gerçekleşti. Ortaklık ise 2024 Ocak’ta yürürlüğe girecek. Platformder, bunun IPAF için tarihi bir anı işaret ettiğini, çünkü ilk kez bir ulusal derneği bayisi/ajansı olarak belirlediğini ifade etti. İşbirliği, IPAF’ın yerel derneklerle entegrasyon stratejisini genişleterek ikili yerel ve uluslararası varlığı teşvik ediyor. Platformder Başkanı Saruhan Günaydın, “IPAF’ın bu eşsiz kapasitede ortaklık yapmayı seçtiği ilk ulusal dernek olmaktan onur duyuyoruz. Bu anlaşma, Platformder’in Türk üyelerimize personel yükseltici platform sektöründe dünya lideri kılavuzlara erişim sağlaması ve en yüksek kalitede eğitim programları sunması için bir fırsatı temsil ediyor” açıklamalarında bulundu.
“Büyümek için paylaşım şarttır”
İşbirliği, eğitim materyallerinin ortak markalanması, temel belgelerin çevrilmesi ve IPAF’ın eğitim portalının Türk izleyicilere uyarlanması da dahil olmak üzere bir dizi girişimi kapsıyor. IPAF’ın kademeli olarak kullanıma sunmayı hedeflediği materyaller arasında, ePAL uygulaması üzerinden erişilebilen ve 2024 yılında Türkçe olarak yayınlanması planlanan dijital kart da yer alıyor. IPAF Bölgesel Kalkınma Başkanı Bayan Romina Vanzi yaptığı açıklamada “Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak ortak misyonumuz, elektrikli erişim ekipmanlarının güvenli ve etkili kullanımını teşvik etmek ve mümkün kılıyor. Bu ortaklık, küresel standartlar ile yerel uzmanlık arasındaki boşluğu doldurarak yerel dernekle bütünleşmemize olanak tanıyor” ifadelerini kullandı. IPAF CEO’su Peter Douglas ise konuşmasında; “Büyümek için paylaşım şarttır. Yerel dernekler, IPAF’ın komiteleri aracılığıyla geliştirdiği bilgi ve kaynak zenginliğinden yararlanmalıdır. Güçlü yönlerimizi kabul ederken aynı zamanda 80’den fazla ülkede varlık göstermenin zorluklarını da kabul ediyoruz. Bunun gibi anlaşmalar olgunluğu, çabaları ve mesajları birleştirmeyi ve dolayısıyla dernekleri ortak bir yöne yönlendirmeyi ifade ediyor” diyerek sözlerini noktaladı.