İMDER ve İSDER iş birliğiyle ‘Çalıştay Programı’ gerçekleştirildi

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İSDER) iş birliği ile ‘İMDER & İSDER Çalıştay Programı’ düzenlendi. Programda tüm sektör paydaşlarının ithalat süreçleri, güncel mevzuat ve TAREKS sisteminin çalışma prensipleri istişare edildi.

Bolu’da düzenlenen programa; Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü, İthalat Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü, Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürlüğü, Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Finansal Kurumlar Birliği ve Gümrük müşavirlerinin temsilcileri katılım sağladı.

Önemli isimlerden sektöre ilişkin konuşmalar

İSDER Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karataş’ın konuşmasıyla başlayan ve sektörün nabzının tutulduğu programda; Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü adına Daire Başkanı İsmail Hakkı Görücü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Piyasa Gözetim ve Denetim Genel Müdürlüğü adına Daire Başkanı Fırat Kasacı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü adına Daire Başkanı Dinçer Gonca, Finansal Kurumlar Birliği Adına FKB Başkan Yardımcısı Coşkun Çabuk, Finansal Kurumlar Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Karakılıç açıklamalarda bulundu. Programın devamında Finansal Kurumlar Birliği ile ilgili bir sunum gerçekleştirildikten sonra, İMDER & İSDER Mevzuat ve Teknik Komitesi Başkanı Uğur Özkan, iş ve istif makinelerinin ithalat süreçlerine ilişkin önemli bilgiler verdi.

‘Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi’ nedir?

TAREKS olarak bilinen Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi, tüketicilerin ve üreticilerin güvenlik, kalite ve standartlara uygunluk açısından korunmasına yönelik, ithalat ve ihracat denetimlerinin risk esaslı olarak yapılmasına imkân veren web tabanlı bir yazılım. İhracat ve ithalat aşamalarında uygulanan denetimlerin, ekonomik ve ticaret koşullarına uygun, son teknolojinin imkânlarından yararlanarak çağdaş bir anlayışla gerçekleştirilmesini hedefleyen TAREKS, bu sayede kamu kaynaklarının ve ekonomik kaynakların daha zamanlı, etkin ve verimli şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − 8 =

scroll to top