GRAFİTİ SANATÇILARI, TORO MAKİNA İLE YÜKSELDİ

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, “KONUŞAN DUVARLAR” PROJESİ KAPSAMINDA YOL KENARINDA ONARIM GEREKTİREN DUVARLARI GRAFİTİ ÇALIŞMASIYLA RENKLENDİRDİ. FİKİRTEPE’DEN BAŞLAYIP, ALTUNİZADE’DE DEVAM EDECEK PROJEDE TORO MAKİNA’DAN KİRALANAN 12 METRELİK MAKASLI PLATFORMLARLA SANATÇILARIN YÜKSEK DUVARLARI BOYAMASI İÇİN GÜVENLİ BİR ÇALIŞMA ORTAMI OLUŞTURULDU.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Konuşan Duvarlar” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Fikirtepe E-5 Karayolu kenarındaki duvarlar, grafiti sanatçıları tarafından boyanarak, renklendirildi. Çalışma esnasında sanatçıların 230 metre uzunluğa ve 10 metre yüksekliğe sahip duvarlarda kolayca grafiti yapabilmesi için personel yükseltici platform kiralama sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alan Toro Makina’dan 12 metrelik makaslı platformlar kiralandı. Platformlar ile iş güvenliğine uygun çalışma ortamı oluşturuldu. Ardından sanatçılar, güvenli bir şekilde hünerlerini sergiledi.

DUVARLAR GRAFİTİ İLE RENKLENDİ

Projede yer alan Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü yüksek lisans öğrencisi ve ‘Eskreyn’ mahlaslı sanatçı, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Konuşan Duvarlar” Projesi kapsamında şehrin yol kenarındaki duvarlara grafiti çalışması yaparak, renklendirdiklerini söyledi. Yapılan çalışmanın komşu, ev, barış, paylaşmak, çocuk, doğa, tohum ve yeşil gibi 19 tane anlamlı kelimenin soyutlanarak parçalanmasından veya bir araya gelmesinden oluşan bir kompozisyon olduğunu aktaran Eskreyn, Fikirtepe E-5 Karayolu üzerindeki 230 metre uzunluğa ve 10 metre yüksekliğe sahip duvarları, dört sanatçı arkadaşıyla birlikte yaklaşık 25 günde boyadıklarını belirtti.

ESKREYN – GRAFİTİ SANATÇISI

PLATFORMLAR İLE GÜVENLİ ÇALIŞMA ORTAMI OLUŞTURULDU

Eskreyn, 10 metre yükseklikteki duvarların boyanması sırasında personel yükseltici platform kullanarak, güvenli bir çalışma ortamı oluşturduklarına ve platformların işlerini kolaylaştırıp, projedeki iş süresini kısalttığını ifade etti. Eskreyn, “12 metre yüksekliğindeki personel yükseltici makaslı platformlar ile Fikirtepe’deki 10 metre yükseklikteki duvarları zorlanmadan boyadık. Zaman zaman daha fazla yüksekliklere sahip duvarlar da boyuyoruz. Bu çalışmalarda da yüksekte güvenli çalışmak için araç üstü sepetli platformlar kullanıyoruz. Yüksekte çalıştığımız tüm projelerde platformlar, bize büyük avantaj sağlıyor” dedi.

SANATÇILARIN PLATFORM MEMNUNİYETİ

Yaklaşık 20 yıldır sokaklarda grafiti yaptığını söyleyen Eskreyn, “İş alanımız ve sanatsal üretimlerde yüksekte güvenli çalışma bizim için oldukça önemli. Bu projede normal bir boyama işinden çok farklı. Projede çok sayıda boya ve fırçalarla çalıştık. Birkaç metre içerisinde çok farklı detaylara hakim olmak zorunda kaldık. Platformlar ile yüksekte kolayca manevra yaptık. Dolayısıyla platformlar, kaldırma yüksekliği ile güvenli çalışmamıza, geniş sepetleriyle de boyaları ve fırçaları kolayca taşımamıza olanak sağladı” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 2 =

scroll to top