Sertrans Logistics'te hedef:

250 bin metrekare depolama kapasitesi

Haber

Depolama kapasitesi ile türkiye ve avrupada çözümler sunan Sertrans Logistics, 2021 yılını ciddi bir büyümeyle kapattı. Sertrans Logistics yönetim kurulu başkanı Nilgün Keleş, “Pandemi şartlarına rağmen 2021 yılını iyi bir şekilde tamamladık ve büyüme trendimizi sürdürüyoruz. Bu amaçla 140 bin metrekare olan  kapasitemizi 2023 yılında 250 bin metrekare büyüklüğüne çıkarmak istiyoruz” dedi.

2021 yılında İstanbul Akpınar'da 30 bin metrekarelik bir depo açan Sertrans Logistics, sektörde ilk olan Ar-Ge çalışmalarıyla dijital dönüşüme önem vererek geliştirdiği uygulamalar ile müşterilerine en uygun çözümler sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda e-ticaret lojistiği operasyonuna özel olan yeni deponun faaliyete geçmesiyle birlikte toplam depolama kapasitesini 2021 yılında yaklaşık yüzde 25 artırarak 140 bin metrekareye çıkardı.

Nilgün Keleş-Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı

 Pandemi koşullarına rağmen firma hacmini artırmaya devam ettiklerini ifade eden Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, “Artık e-ticaret ticaretin ta kendisi haline geldi. Sertrans olarak uzun yıllardır bu alana yatırım yapıyorduk. Eylül ayında mal kabulüne başlayan Akpınar depomuz özellikle e-ticaret büyümesi adına şirketimizin kararlılığının önemli bir göstergesi oldu. Tesisimiz yaklaşık 2 milyon adet ürün stok kapasitesine sahip. Ayrıca yine geçtiğimiz yıl, yurt dışı büyüme stratejimizin mihenk taşı olan Almanya depomuzu açtık. Mevcut depo kapasitemizi 5 bin metrekareden 10 bin metrekarenin üzerine çıkarmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Almanya depomuzda yüzde 100 doluluk ile çalışıyoruz. Bu nedenle yakın zamanda  karşılamak adına depolama kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

2 milyon stok kapasitesi

2022 yılında yapacakları yeni yatırımlarla büyümeyi sürdüreceklerini belirten Keleş, “Lojistik açıdan üreten, ihracat eden bir ülke olmak için ilerleyen, gelişen bir sektör ve sürdürülebilir olmak gerekiyor. Müşterilerimize optimum maliyetle, en hızlı lojistik çözümünü sunmalıyız. Teknolojik dönüşümle beraber, lojistik sektörü tamamen kar merkezi olarak dizayn edilmeli. Bu anlamda her geçen yıl kapasite ve kabiliyetlerimizi geliştiriyoruz. Geçtiğimiz son iki yıl içinde depolama kapasitemizi yaklaşık yüzde 100 artırarak 140 bin metrekare seviyelerine getirdik. Önümüzdeki iki yıl içinde 240-250 bin metrekare depo büyüklüğüne sahip olacağız. Dünyanın farklı coğrafyalarında da açacağımız depolarla müşterilerimizin hizmetinde olacağız. Bunlar bizim kapasitemizi artıracak aksiyonlar olacak” şeklinde konuştu.

“Lojistik sektörü kar merkezi olarak dizayn edilmeli”

Flash photography, Automotive design, Motor vehicle, Poster, Font
Automotive tire, Motor vehicle, Flash photography, Font, Asphalt, Poster, Entertainment

Bu bir interaktif ilandır

Dijitalleşme çalışmalarını hızlandırdıklarını dile getiren Keleş, “Sektörde ilk niteliği taşıyan Ar-Ge departmanımız, kuruluş misyonuna uygun olarak şirketimizi teknolojik anlamda daha ileri seviyelere çıkarmak adına çalışmalarına devam ediyor. Bu anlamda e-ticaret yazılımımızın temelini 2021 yılında oluşturduk. Sektöre Ar-Ge departmanımız ile yeni bir soluk getirdik. 2022 yılında bu süreci çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Gerek lojistik gerekse taşımacılık operasyonlarımıza yönelik birçok proje üzerinde çalıyoruz. Bu çalışmaların, sadece şirketimiz için değil, sektörümüz açısından da yeni bir lojistik yaklaşımın ortaya çıkmasına vesile olacağına inanıyoruz. Bu alanda yapılan ve yapılmakta olan birçok projeyle şirketimizin önümüzdeki dönemde teknolojik anlamda çok farklı bir noktaya geleceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

“Ar-Ge departmanımız sektöre yeni bir soluk getirdi”

Rectangle, Font