BATI Innovative Logistics, uluslararası arenadaki çalışmalarını genişletiyor

Yurt içi ve yurt dışı lojistik sektörüne 30 yılı aşan bilgi ve deneyimiyle katkı sağlayan BATI Innovative Logistics, uluslararası arenada adından daha fazla söz edilmesi için çalışmalarını her geçen gün geliştiriyor. Firma faaliyetlerinin bu yönde ilerlediğini belirten BATI Innovative Logistics Uluslararası Satış Direktörü ve Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aydın, “Almanya, İtalya ve Amerika ofislerimizden sonra Avrupa ofis sayımızı artırarak yabancı müşteri portföyümüzü genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

Küresel piyasa koşullarına uyum sağlayıp, pazar alanını genişleten BATI Innovative Logistics, sevkiyat ve depolama alanlarını artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Firma, bu anlamda filosunu güçlendirirken teknolojik ve dijital çözümlerden de faydalanıyor. BATI Innovative Logistics’in ikinci kuşağı olarak 11 yıldır çalışmalarını sürdüren Uluslararası Satış Direktörü ve Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aydın, şirketin hedefleri ve ilerleyişi hakkında Endüstri Lift and Handling’e önemli bilgiler verdi.

 

Kaan AYDIN – BATI Innovative Logistics Uluslararası Satış Direktörü ve Genel Müdür Yardımcısı

“Küresel yenilikleri takip ederek faaliyet alanlarımızı geliştiriyoruz”

Lojistik ve taşımacılık sektörüne hizmet sunmak için 1992 yılında kurulan BATI Innovative Logistics, denizyolu, havayolu, proje kargo ve gemi kiralama, ISO Tank, yat, flexitank konteyner taşımacılığı, karayolu ve depolama, hat temsilciliği ve liman acenteliği, bozulabilir kargo taşımacılığı alanlarında müşterilerinin beklentilerini karşılamak için kendini güncellemeye devam ediyor. Kaan Aydın, “küresel yenilikleri takip ederek, müşterilerin tercihlerine çözüm bulma vizyonuyla faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Firma olarak çalışmalarımıza 30 yılı aşkın bir süredir devam ediyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana hizmet verdiğimiz müşterilerimizin çalıştıkları pazarlar ile sektörel ve global gelişmeler doğrultusunda hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yurt içi ve yurt dışında genişleyen hizmet profili

Farklı bölgelerdeki müşterilere hızlı bir şekilde hizmet vermek için şubeleşmeye ve depolara önem verdiklerini söyleyen Kaan Aydın, “BATI Innovative Logistics olarak, yurt içinde 10 şube ve 3 depo ile toplamda 10000 metrekarelik bir alana sahibiz. Şu anda şirketimizde 200’den fazla çalışanımızla hizmet veriyoruz. Almanya: Berlin (BATI Logistics GmbH), İtalya: Trieste (BATI Logistics SrL) ve Amerika: New York (Batı Logistics Incorporated) olmak üzere 3 Yurtdışı ofisimiz bulunuyor. 2023 yılında 5 yıllık hedeflerimizi belirledik. 5 yılın sonunda 500’den fazla çalışan ile hizmetlerine devam eden, büyüyen ve gelişen bir BATI olmayı amaçlıyoruz” dedi.

“Verdiğimiz hizmeti en iyi şekilde sunmayı hedefliyoruz”

Kaan Aydın, lojistik sektörünün ürünlerin üretimden tüketiciye ulaşmasını kadar kapsamlı bir süreç olduğunu belirtti. Aydın, “Ürün teslimatlarının planlanması, kaydı ve izlenmesi gibi süreçlerin bir araya getirilmesi lojistik alanda en önemli noktalar arasında bulunuyor. Bu yönde ilerleyen çalışmada depolama sistemleri hayati bir öneme sahip. Ürünün üretimden teslimatına kadarki sürecinde ürünlerin depolanması, müşteri ihtiyacını karşılamada önemli bir aşamada bulunuyor. BATI olarak tüm süreçlerde bahsetmiş olduğum kritik noktalara özen gösteriyor ve verdiğimiz hizmeti en iyi şekilde sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Güvenli Taşıma Standartları (GTS) karşılanıyor

BATI Innovative Logistics, müşterilerin ürünlerini en iyi şekilde ve en kısa sürede teslim etmek için hizmetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda çok yönlü ve profesyonel bir taşımacılık imkanı sunduklarına değinen Kaan Aydın, “Türkiye ve dünya genelinde 30 yılı aşkın süredir ithalat ve ihracat alanında lojistik hizmetler veriyoruz. Denizyolu, havayolu, proje kargo ve gemi kiralama, ISO Tank, yat, flexitank konteyner taşımacılığı, karayolu ve depolama, hat temsilciliği ve liman acenteliği, bozulabilir kargo taşımacılığı alanlarında operasyonlarımızı yürütüyoruz. Her türlü nakliye ihtiyacını karşılamaya hazır bir şekilde bulunan araçlarımızın güçlü motorları, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyonlu teknolojileri, taşımacılık hizmetlerimizi değişiklikler için esnek kılıyor. Tüm araçlarımızda, Güvenli Taşıma Standartlarını (GTS) karşılamak için güncel teknolojiler ve modern donanımlar yer alıyor. Lojistik hizmetleri alanında 360 derece hizmet sunuyor, ayrıca ihtiyaç halinde lojistik yönetim danışmanlık hizmeti de veriyoruz. Müşterilerimize destek oluyor, yalnızca yük transfer sürecini değil aynı zamanda ihtiyaç duydukları farklı noktalarda da destek vererek iş birliğimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

MY BATI kargo takip uygulaması, süreç yönetimde etkili oluyor

Tüm sektörlerde olduğu gibi lojistik sektörü de sürekli olarak kendini yenileyen ve gelişen dinamik bir yapıya sahip. Bu amaçla ilerleyişini sürdüren BATI Innovative Logistics teknolojik alt yapısını her geçen gün geliştirerek güncel trendlerden kopmuyor. Bu anlamda kendi uygulamalarını kullandıklarını belirten Kaan Aydın, MY BATI kargo takip uygulaması sayesinde müşterilerinin kargolarının nerede olduğunu, ne zaman ilgili noktaya ulaşacağını görmelerini sağladıklarını söyledi.

Dijitalleşme lojistik sektöründe de önemini koruyor

MY BATI kargo takip uygulamasının yanında farklı dijital adımlar da attıklarına dikkat çeken Aydın, “Bir diğer dijital çalışmamız ise kargo süreçlerini tamamen dijitalize etme yönünde. Başlangıç olarak gümrük evraklarını dijital platform aracılığı ile ileterek hem kağıt yükünden kurtarmak hem de süreci hızlandırmak yönünde oldu. Yaptığımız çalışmaların tamamı hem çalışanlarımız hem de müşterilerimiz için büyük kolaylık sağladı. İş süreçlerinde teknoloji kullanımı hem hizmet veren bizleri hem de hizmet alan müşterilerimizi büyük ölçüde olumlu yönde etkilemekle birlikte bizi rakiplerimizden farklılaştırarak tercih edilme oranımızı artırıyor. Hızlı aksiyon alabilmemize, hizmet süreçlerimizi hızlandırabilme gibi pozitif yönlerin ise bu durum üzerinde oldukça büyük etkisi olduğunu görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası alanda adımızdan söz ettirmek istiyoruz”

Pandeminin ardından tedarik sorununun çözülmeye başlaması lojistik sektörünün de tekrar hareketlenmesinde etkili oldu. Bu hareketlilikten paylarını almaya devam ettiklerini ifade eden Aydın, “Oldukça hızlı geçen ilk 3 ay sonrasında belirlemiş olduğumuz 2023 yılı hedeflerimiz özelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedeflerimiz arasında uluslararası alanda adımızdan daha fazla söz ettirmek için Almanya, İtalya ve Amerika ofislerimizden sonra Avrupa ofis sayımızı artırmak bulunuyor. Yabancı müşteri portföyümüzü genişleterek geçtiğimiz yıl artan pazar payımızı daha da büyütmeyi amaçlıyoruz. Tank, proje ve yat taşımacılığı gibi alanlarda da büyümek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ortadoğu’da ETGB belgesi ve iş ortaklarımızın desteğiyle gerçekleştirdiğimiz kurye taşımacılığı için kurmuş olduğumuz BATI Express Kurye Taşımacılık şirketimiz şu an günlük 8 ton ve 1500 paket ile hizmet vererek ilerleyişini sürdürüyor. Nihai hedeflerimiz arasında şirketimizin ve sevkiyat sayımızın artması yer alıyor” dedi.

“Profesyonel çalışanlar ile lojistik sektörüne olan güven, her geçen gün artıyor”

BATI Innovative Logistics olarak Türkiye’deki lojistik sektörünün kalite ve standartlarının genel olarak oldukça iyi olduğunu düşündüklerini kaydeden Kaan Aydın, “İşletmelerin e-ticaret, lojistik, depolama ve dağıtımda kurallara uygun olarak çalışmasını sağlayan güçlü yasalar ve denetimler ülkemizde bulunuyor. Sektör, teknolojinin hızla değişmesi ile daha verimli ve güvenli bir hale geldi, bu yönelim herkes için çok daha avantajlı oldu. Sektörde faaliyet gösteren profesyonel ve tecrübeli çalışanların sayısında da artış yaşanmaya devam ediyor. Böylece, ülkenin lojistik sektörüne olan güven her geçen gün artıyor” açıklamalarıyla sözlerini sonlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + 5 =

scroll to top